top of page

A szablyavívó tudásukat elmélyíteni vágyó csapatoknak, egyesületeknek​

Vállaljuk szemináriumok tartását más, szablyavívással foglalkozó csapatok részére.
Olyan csapatok vagy csoportok számára ajánljuk ezt, akik nagy lelkesedéssel forgatják a szablyát, de úgy érzik tudásuk hiányos ahhoz, hogy ez a tevékenységük több legyen egymás szórakoztatásánál, vagy ha szeretnék, szakszerű és terv szerint felépített formában elsajátítani szablyavívás fortélyait az alapoktól a különlegesebb technikákig.

 

A szemináriumok célja az alapok, és technikák egyszeri átadása, amit mindenki egyénileg gyakorolhat utána, amíg azok kézség szintűek nem lesznek, a következő erre épülő szemináriumig.

 

A szemináriumok az egyesületünk tananyagára, és 8 fokozatú vizsgarendszerére épülnek.

Szemináriumok
  1. Kezdő szeminárium (I. Fokozat)

Kétszer 2 órás foglalkozás alatt megtanítjuk a szablyavívás alapjait, mint az alapállást, az alapvágásokat, alapvédéseket és alaplépéseket.

 

  1. Középhaladó szeminárium (II-III. Fokozat)

Nyolcszor 2 órás szeminárium sorozat, amely tartalmaz minden olyan egyéni és páros technikát, gyakorlatot, ami a kezdő és a haladó szint között van. Ilyenek például kiegészítő vágások és alap szúrások, a kontroll kifejlesztését elősegítő gyakorlatok,

A technikák mind fedetlen fa fegyverrel tanulhatóak ezen a szinten.

 

  1. Haladó szeminárium (IV-V. Fokozat)

Nyolcszor 2 órás szeminárium sorozat, amely tartalmaz minden olyan egyéni és páros technikát, gyakorlatot, ami a középhaladó és a mester szint között van. Ilyenek például kiegészítő szúrások, fokél technikák, speciálisabb védések, csoportos összedolgozást segítő gyakorlatok.

A technikák már fém fegyverrel is tanulhatóak.

 

Mester fokozat (VI-VIII.) anyaga csak az edzéseinken tanulható.

A szemináriumok anyagának elsajátítása után lehetőséget biztosítunk az egyesületünk által kidolgozott vizsgák letételére is.

 

bottom of page